Articles

مقایسه یافته های سی تی اسکن اسپایرال در فازهای فعال و خاموش بیماری کرون در مراجعین به بیمارستان امام خمینی(ره)

7/30/2018 10:43:12 PM
Introduction

مطالعه حاضر به مقایسه یافته های سی تی اسکن اسپایرال در فازهای فعال و خاموش بیماری کرون در مراجعین به بیمارستان امام خمینی (ره) پرداخته است تا با یافتن نشانه های رادیولوژیکی بتواند مشخص کند بیمار کرون در فاز خاموش یا فعال بیماری است.

Method

این مطالعه به صورت گذشته نگر بر روی ۵۰ نفر از بیماران مبتلا به کرون مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی (ره) انجام شده است. بیماران بر اساس ایندکس Crohn Disease Activity به دو گروه فاز فعال و گروه فاز خاموش تقسیم شدند. تفسیر عکس های Spiral CT Scan توسط رادیولوژیستی که از وضعیت بالینی و آزمایشگاهی بیمار آگاه نبود انجام شد. در نهایت تفسیر های رادیولوژی با وضعیت بالینی و آزمایشگاهی بیمار مقایسه و میزان تطابق آن سنجیده شد.

Results

میانگین سنی بیماران مورد مطالعه ۵۲ سال با انحراف معیار ۳۴/۵ بوده است که ۳۶ درصد از آنها مرد بودند. بیشترین علائم بیماری کرون مربوط به درد شکمی و بیشترین عارضه دیده شده به ترتیب مربوط به ورم مفاصل (۳۳ درصد) و بعد از آن تب (۳۲ درصد) بوده است. ۷۶ درصد از آنها در فاز فعال بیماری و ۲۴ درصد در فاز خاموش بیماری قرار داشتند. نتایج مطالعه نشان دادکه بیماران فاز خاموش دارای علائم بالینی بیماری کرون نمی باشند در حالی که علائم آزمایشگاهی آن ها با بیماران فاز فعال نیز تفاوت چندانی ندارد. اما سی تی اسکن اسپایرال کارایی خوبی در زمینه تشخیص شدت بیماری و فازبندی آن نشان داد. برخی عوارض همچون سنگ کیسه صفرا نیز از طریق اسپایرال قابل تشخیص می باشد.

Conclusion

نتایج مطالعه نشان داد که شاخص های آزمایشگاهی بیماری کرون در فاز فعال و خاموش تفاوت معنی داری با هم ندارند. اما نتایج یافته های سی تی اسکن اسپایرال نشان دهنده تفکیک بیماران کرون در فاز خاموش و فعال می باشد.