مسئله پیش رو در این تحقیق این است که Staging بیماران مبتلا به Gastric adenocarcinomaبا استفاده از سی تی اسکن تا چه میزان با این بیماران بعد از جراحی مطابقت خواهد داشت.
این مطالعه به صورت گذشته نگر روی 50 نفر از بیماران مبتلا به آدنوکارسینوم معده مراجعه کننده به بیمارستان امام مورد بررسی قرار گرفتند. بعد از در نظر گرفتن شرایط استاندارد برای بیماران از دو روش سی تی اسکن و بیوپسی (جراحی) برای تعیین Staging استفاده شد و نتایج حاصل از این بررسی ها مورد مقایسه قرار گرفتند.
میانگین سنی بیماران۰۸/۶۵ سال با انحراف معیار ۳۶/۱۰ بوده است که ۶۶ درصد از آنها مرد بودند. نتایج حاصل از بیوپسی نشان داد که، 18 نئوپلاسم در مرحله pN0 (33%)؛ 18 مورد به عنوان pN1 (%33)، 7 نئوپلاسم در مرحله pN2(14%) و 7 نئوپلاسم در مرحله pN3 (14%) قرار گرفت. در حالی که نتایج سی تی اسکن نشان می دهد، 10 نئوپلاسم در مرحله pN0 (20%)؛ 18 مورد به عنوان pN1 (%33)، 15 نئوپلاسم در مرحله pN2(30%) و 7 نئوپلاسم در مرحله pN3 (14%) قرار گرفتند. به طور کلی می توان گفت، تومورهای اولیه در روش جراحی قابل شناسایی نبوده است. از بین 11 مورد سرطان معده که زود ایجاد شده و اولیه بودند، فقط 3 مورد (1 مورد از نوع IA و 2 مورد از نوع IB ) با روش جراحی قابل تشخیص بودند.
به طور کلی نتایج نشان می دهد، میزان شناسایی تومورهای اولیه در روش جراحی و روش CT Scan به ترتیب 89 درصد و 98 درصد بوده است. بعبارتی یک تومور اولیه، را نمی توان با استفاده از روش جراحی تشخیص داد ولی با استفاده از تصاویر مربوط به CT Scan می توان آن را شناسایی نمود.